5 Eylül 2014 Cuma

Jamie Dornan'ın GQ İngiltere Röportajı (Ekim 2014)

YILIN ÖNE ÇIKAN ADAMI

JAMIE DORNAN


BBC'nin karanlık dizisi The Fall'la elde ettiği Bafta adaylığı onu göz önüne çıkardı ve yakında vizyona girecek olan Grinin Elli Tonu'nda onu dünyaya hükmederken izleyeceğiz.

Jamie Dornan şu sıralar çok yorgun. Geçtiğimiz 11 ay boyunca; Channel 4’ün 17. Yüzyıl dizisi New Worlds’te İngiltere’yi bir cumhuriyet yapmaya azmetmiş genç serseri Abe Goffe’yi, BBC’nin popüler dizisi The Fall’da ona Bafta adaylığı getiren psikopat katil Paul Spector’u ve Fifty Shades of Grey’de itaat çılgını iş adamı Christian Grey’i canlandırdı.

Toplam tatili: Aceleye getirilmiş bir balayı. Sonucu: Yılmış bir adam.

"Gerçekten mutluyum, hiç şikayetçi değilim," diyor GQ'nun Çıkış Yapan Oyuncu ödülünü çoktan hak eden oyuncu. "Ama bilirsiniz, bu durum biraz yorucu. Hızla yaşlanıyormuşum gibi hissediyorum!"

Ki bu da tahmin edilebilir bir şey. Sonuçta devrim, seri cinayetler ve insanları seks zindanlarına bağlayan rolleri tercih etmenin sonuçları bunlar. Dornan gülerek, "Onların hepsi oldukça emek isteyen rollerdi," diyor.


Dışarıdan baktığınızda çarpıcı ve düşünceli görünse de bu 32 yaşındaki yakışıklı adam, kişilik olarak oldukça sade, az konuşan biri ve esprili bir rekabet anlayışına sahip.

The Fall'ın ilk sezonundaki performansıyla aday gösterildiği Bafta hakkında "Aday gösterilmek her zaman çok hoştur," diyor mütevazı aktör. "Ama dürüst olmak gerekirse öyle bir geceye gittiğinizde kazanmak istersiniz. Evet rekabetçi piçin tekiyim! Oraya gittiğimde cidden 'kazanmak istiyorum' diye düşündüm."

Fakat modellik geçmişi olan Kuzey İrlandalı oyuncunun ciddi bir yetenek olarak algılanmasını sağlayan The Fall olsa da onu göklere çıkaracak olan rol yakında vizyona girecek olan Grinin Elli Tonu'nda canlandırdığı milyarder Christian Grey olacak. Sadece küçük bir ayrıntı: bütün film boyunca elinde kırbaçla yarı çıplak bir şekilde olacak ve sonra...

"Bu tarz şeylerden korkmuyorum,"
diyor. "Bu sadece bir iş. Garip bir iş tamam ama yine de bir iş. Ben de bunu o şekilde ele alıyorum."

Charlie Hunnam projeden ayrıldıktan sonra tercih edilse de bu role talip olma konusunda en büyük destekçisinin babası olduğunu söylüyor. "O bunu çok istiyordu. Muhafazakar bir aileden gelmiyorum. Tersine oldukça liberalizdir."

Her neyse, kendisi uyarlamanın pek çok kişinin beklediğinin tersine azgın seks sahneleri içermeyeceğini söylüyor. "Yani demek istediğim bazı açılardan birkaç çizgiyi aşacaktır. Ama aynı zamanda seyirciye izleyebilecekleri bir şey vermek istiyorlar. Seyirciyi filmden soğutmak istemiyorlar. Hani, izlenebilir bir şey olmalı. Sert bir şey olamaz. Zaten öyle olsaydı imza atmazdım. Pek çok kişinin gidip izleyebileceği bir şey yapmanız gerekiyor. Film iğrenç bir şey olmayacak."

Sırada ise yeni elde ettiği yıldız statüsünü garantiye alarak Londra’da yaşayan mutfak şeflerini konu eden Adam Jones (filmin adıUntitled John Wells Project olarak değişti) filminde Bradley Cooper ile birlikte rol alacak.

Geçtiğimiz yıl kendi deyimiyle oldukça yorucu olsa da getirileri de olmadı değil. Mesela bir yıl boyunca The Fall'da (kurbanlarını) ve Grinin Elli Tonu'nda (itaatkar seks kölesini) sürekli rol arkadaşlarını bağladığı için düğüm atma yeteneğini geliştirmiş."Evet!" diyor dülerek. "Ve buna özel düğümleri de ekleyelim." The Fall bu sonbaharda geri dönüş yapacak.

Dergi taramalarına buradan ulaşabilirsiniz.
Çeviri: JamieDornanTR
Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder