10 Kasım 2015 Salı

'Karanlığın Elli Tonu'nun Senaristi Niall Leonard Senaryo Sürecinden Bahsetti


Geçtiğimiz günlerde Karanlığın Elli Tonu'nun senaryosunu kaleme alacağı açıklanan, E L James'in eşi, roman yazarı Niall Leonard verdiği röportajda Grinin Elli Tonu ve Karanlığın Elli Tonu'nun senaryosu hakkında konuştu:

"Pek çok insan kitabın kelimesi kelimesine ekrana taşınmasını isterken Hollywood sizden bir film istiyor," diyor. Hollywood aslında tıpkı Grinin Elli Tonu gibi 500 milyon dolarlık bir film istiyor. "Evet. Gerçekten zorlu. Korkutucu. Kolay bir iş değil." İlk filmin yapım süreci oldukça sıkıntılı geçmiş çünkü senarist ve Sam Taylor-Johnson farklı bir son istiyormuş. "Onların istediği son bu filme ait olazmadı," diyor Leonard. "[Onların istediği son] üçüncü kitapta işleniyor. Eğer o sonu bu filmde kullansaydık devamı için elimizde hiçbir şey kalmayacaktı." Leonard'ın TV sektöründen edindiği deneyimler bu konuda devreye girerek sorunu çözmüş. "Bir odada, yürmüye yakın insanın aynı anda fikrini haykırması, tam bir kabustu. Birinin ortaya çıkıp 'Biz bu şekilde yapacağız,' demek zorundaydı."

Universal, 2012 yılında serinin haklarını aldığında projenin kontrolünü Erika'ya emanet etti. "Zorlansa da [Erika] yapımcıların orijinal hikayeye sadık kalmalarını sağladı," diyor Leonard. "Karar, bu hikayeyi yarım milyar okura ulaştıran Erika'nın elindeydi."

Leonard, adı geçmese de Grinin Elli Tonu'nun senaryosundaki değişikliklere de el attı. Adının geçmemesi ise onun kararıydı. "İşin bütün zahmetini senarist Kelly Marcel çekti. Adı geçmesi gereken ve bunu hak eden kişi oydu." Şu anda Karanlığın Elli Tonu'nun senaryosunu kaleme alan Leonard, eşi sayesinde senarist olarak seçildiği yönündeki suçlamalara hazır mı? "Tabii ki, aşağılamalar olacaktır. Ama kimse kimseyi kitapları okuması ya da sinemaya gidip filmi izlemesi konusunda zorlamıyor. Bu kitapların var olması sizi Charles Dickens ya da Peter Carey okumaktan alıkoyması anlamına gelmiyor."

*Çeviri blogumuza aittir.
Nialls Nation via JDornanLife

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder