4 Mayıs 2014 Pazar

Yönetmen Sam Taylor Johnson 'Grinin Elli Tonu' Hakkında Konuşuyor

Grinin Elli Tonu Karanlık Bir Peri Masalı mı?

Yönetmen Sam Taylor Johnson, filmin vizyonunu anlatıyor.

EL James'in romanından uyarlanan ve Sam'in yönettiği filmdeki iki yıldız isim var; Jamie Dornan ve Dakota Johnson.

Sam Taylor Johnson şimdiye kadarki en büyük işlerinden biri olan Grinin Elli Tonu konusunda ağzını hep sıkı tutmuştu ama en çok beklenen filmlerden biri olan bu proje hakkında hayranlara ipuçları veriyor.

İngiliz yönetmenin, EL James'in dünya çapında hit olmuş ve çok sadık hayran kitlesine sahip romanını beyazperdeye aktarmasının kolay bir iş olacağı beklenemezdi zaten.

Geçen ay filmin Vancouver'daki çekimleri tamamlanmadan önce Sam Sunday Times Magazine ile sette yaptığı bir röportajda kendi deneyimleri hakkında konuştu.

Sam T. Johnson, 2, 3, 7, 16 yaşlarındaki kızlarının ve eşi Aaron'un [Taylor-Johnson] çekimler boyunca sette olduğunu söylüyor. Peki filmin çekimlerini çocuklarına tam olarak nasıl açıkladı? Yönetmen kızlarına, gördüklerinin 'asla izleyemeyecekleri bir aşk hikayesi' olduğunu açıkça belirtmiş. Ayrıca Jamie Dornan ve Dakota Johnson'ın rol aldığı bu şehvetli filmi "karanlık bir peri masalı" olarak tarif ettiğini de belirtiyor.

"Grimm Kardeşler'in dünyası gibi. Bu kızın (Anastasia) değişimini ve onun uzayıp giden yolculuğunu seviyorum," Sam çenesini kapatmadan önce şaka yapıyor: "Umarım çok şey söylememişimdir."

Sam'in çocukları projenin gerçek doğası hakkında bilgi sahibi olamadı ve bilgi sahibi olmayan sadece onlar da değildi. Vancouver'da yapılan çekimler sırasında yönetmen, güvenliğin aşırı sıkı olduğunu ve yoldan geçenlere "The Adventures of Max and Banks" isminde bir çocuk filmi çektiklerini söylediği itiraf ediyor. 

46 yaşındaki yönetmen şu ana kadar filmin tüm detaylarını ortaya dökmeyi reddetti. Sadece geçen kış filmin yönetmeni olarak ilan edildiğinde bir basın açıklaması yapmıştı.

"Grinin Elli Tonu'nun kitap sayfalarından, beyazperdeye olan evriminde görevlendirildiğim için çok heyecanlıyım." diyor ve devam ediyor: "Koca bir hayran ordusu için, Erika'nın kitabını ve Christian&Anastasia karakterlerinin gücünü onurlandıracağımı söylemek istiyorum. Çünkü onlar adeta içime işlediler."

Film Sevgililer Günü'nde vizyonda!

Çeviri: Görkem D.
Kaynak: Entertainmentwise

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder