10 Haziran 2015 Çarşamba

'Grinin Elli Tonu'nun Senaristi Kelly Marcel Film Hakkında Konuştu


Fenomen film vizyona gireli aylar oldu ancak bazı tartışmalar hala devam ediyor. Filmin senaristi Kelly Marcel yaptığı açıklamada "Filmi izlemek acı vericiydi" diyerek hayranları şoka uğrattı.

Grinin Elli Tonu filmi Şubat ayında vizyona girmişti. Film, yazar EL James'in kitabından senarist Kelly Marcel ve yönetmen Sam Taylor-Johnson tarafından beyaz perdeye uyarlandı.

Kitabı film senaryosuna dönüştüren Kelly Marcel yeni yaptığı bir açıklamada filmi izlemenin kendisi için acı verici olduğunu itiraf etti. Kendi orijinal senaryosunun filmin yapımcı şirketi Universal Pictures tarafından beğenilmesine rağmen EL James tarafından reddedildiğini söyleyen senarist "Kalbim gerçekten bu süreç yüzünden kırıldı, bu konuda ciddiyim. Bunu acıdan, sinirden ya da bunun gibi bir şeyden dolayı söylemiyorum. Sadece bu filmi ilk yazdığım gibi olsaydı, nasıl farklı olacağını düşünmeden izleyebileceğimi düşünmüyorum," açıklamasını yaptı.

Senarist Kelly Marcel, yönetmen Sam Taylor-Johnson'ın filmin devamında yer almayacağını duyurduktan sonra kendinin de artık bu projede yer almak istemediğini açıklamıştı. Senaristin Karanlığın Elli Tonu filminden çekilmesi Grinin Elli Tonu'nun devamı için senaryoyu E.L. James'in eşi yazacak söylentisini beraberinde getirdi. EL James'in filmde tüm kontrolü elinde tutmak istediğini öne süren Marcel, kendi projesinin tamamen göz ardı edildiğine dikkat çekti. Senaryosunun kitaptaki sırayı takip etmeden, yani doğrusal olmadan Ana'nın gerçek kişiliğini ortaya koyduğunu söyleyen senarist, EL James'in cevabıyla şoka uğradığını şu sözlerle itiraf etti: "Erika 'Senaryo olması istediğim şekilde değil ve hayranlarımın beklediği filmin de bu olduğunu düşünmüyorum' dedi. Sonuç olarak tüm kontrolü eline aldı." Senarist diyaloglarda değişikliğe gitmek istediğinde de, yazardan olumsuz cevap almış.

Kaynak

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder