19 Kasım 2016 Cumartesi

James Foley, Empire Dergisine 'Karanlığın Elli Tonu' Hakkında Konuştu


İlk filmin yönetmeni Sam Taylor-Johnson'dan koltuğu devralan yönetmen James Foley, iki devam filmini de art arda çekti. İlk filmin başarısı çıtayı yükseltmişken devam filminin nasıl olacağı merak konusu: "Aksiyon bu filmle başlıyor. Fatal Attraction tadında klasik bir gerilim değil elbette ama hikayenin ana noktalarından sapmadan bir ilişkinin gel gitlerini ilginç bir şekilde sunuyor."

 'Ana noktalar' derken milyarder Christian Grey'le Anastasia Steele'in tekrar bir araya gelmesiyle oluşan tehlikeli 'güçler'e değiniyor: "Aslında bu 'güçler' tüm ilişkileri zorlayan ve onları ayrılığa iten faktörler, sadece burada biraz daha aşırı durumda. Anlaşmazlıklar dram yaratıyor, bu yüzden biraz daha dramatik."

Devam filminde ortaya çıkan ve Kim Basinger tarafından canlandırılan Bayan Robinson'ı (Elena Lincoln) hakkında: "O, Anastasia'ya göre daha göze çarpan bir kadın, yani Ana, Kim'in karakteri tarafından çok rahat bir şekilde alt edilebilir ama o mücadele ediyor. Ve bu da onun kendine olan güveninin başlangıcı oluyor. "

Devam filminde Ana ve Christian onları ayrılığa iten, cinsel dünyalarındaki farklılıkları çözmeye çalışıyor: "Fikrimiz ikisi arasında tahmin edilenden çok eşitlik olduğu yönünde. Ana maceralardan hoşlandığını fark ediyor ve pek çok sahnenin yaratıcısı kendisi oluyor. İkisinden biri baskın roldeyken diğeri bunun her zaman keyfini çıkarıyor buna seks sahneleri de dahil. Hayatında belirli bir şekilde davranılmaya istek duyan bir insanın karmaşıklığını sevdim ama konu yatak odasındaki oyunlara geldiğinde bu eğlenceli ve farklı dinamikleri canlandırmak özgürleştirici oluyor."

Foley, filmlerin ana kadın karaktere ve onun hayatına odaklı olacağını vaat ediyor: "Benim ilgimi çeken psikolojik gerçekçilik ve stüdyolar tarafından yapılan filmlere baktığınızda psikolojik gerçekliğe odaklanan pek fazla film yok. Yani geniş yelpazeden bakan ve bir kadını odak alan bu dramayı çekmek benim için bir fırsattı."

Çeviri blogumuza aittir.


imagebam.com imagebam.com imagebam.com 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder