23 Nisan 2014 Çarşamba

Jamie Dornan, Grinin Elli Tonu'ndan Bahsetti

Oyunculuk, hayatınızı idame ettirmek için garip bir yöntem olabilir ama bu işte işinize yarayacak şeyler de öğrenebiliyorsunuz. Mesela Jamie Dornan, son zamanlarda düğüm atma konusunda aşama kaydetmiş. Kendisiyle Londra'da buluştuğumuzda, kurbanlarını bağlayan bir seri katili canlandırdığı The Fall'ın Belfast'ta süren 2. sezon çekimlerine ara verilmişti. Daha öncesinde ise EL James'in romanından uyarlanan büyük film projesi Grinin Elli Tonu'nun çekimleri için Vancouver'daydı. Dornan projede ana karakter Christian Grey'i canlandırıyor, yani ipler konusunda oldukça pratik yapan, S&M eğilimi olan bir adamı. Sonuç olarak kısaca son 11 ay içerisinde Dornan'ın birilerini bağlamak zorunda kalmadığı tek zaman New Worlds'de Abe Goffe canlandırdığı anlardı.

"Artık birkaç klasik düğüm yöntemi biliyorum," diyor 31 yaşındaki aktör. "Ve bu yöntemleri son dönemlerde iyi amaçlar için kullandım. Açıkçası kadınları yatağa bağlamak zorunda kalmayacağım işler yapmak hoşuma giderdi."


(...) 

Grinin Elli Tonu filminde Christian Grey rolünü canlandırmak üzere seçilen İngiliz aktör Charlie Hunnam geçtiğimiz aylarda rolden ayrılınca yerine getirilen Dornan, EL James'in aynı adlı romanından uyarlanan, Sam Taylor Johnson'ın yönetmenliğini üstlendiği filmin önümüzdeki yıl vizyona girişiyle beraber bütün ilgi ve eleştirilerin odağında olacak. Ve ayrıca kendisi yaklaşık bir yıldır şarkıcı Amelia Warner ile evli ve beş aylık bir kızı var.

Konuyu, "Profesyonel ve kişisel anlamda çılgın bir yıl," diyerek geçiştirince, "Yorgunum, yorgunum." diyor. Şu anda yorgunluğu hezeyana doğru kayıyor. Bir anda restoranlarda kolanın yanına konulan limon dilimine gıcık oluşunu dile getiriyor ("İçeceğin tadını değiştirdiğini kimse inkar edemez.") ve ardından ne söylediğini fark edince şikayetinin şımarık Hollywood starlarını andırdığını belirtiyor.

(...)

Bu yaftadan (iç çamaşırı modelliği) kurtulmasını sağlayacak bir şey varsa o da Grinin Elli Tonu olacaktır diye düşünüyoruz fakat ona herkesin konuşmak istediği bu konu hakkında soru sorduğumda şunları söylüyor: "Bu konu hakkında bir şeyler söylemeye müsaadem olduğunu sanmıyorum, dostum." Ne acıdır ki Dornan kendisinin ilk büyük çaplı projesi olan bu rol hakkında konulan konuşma yasağı karşısında biraz çileden çıkmış görünüyor, durumu açıklarken bunun kontratının bir parçası olduğunu vurguluyor "büyük stüdyoların yarattığı baskı da büyük oluyor," diyor. Yani bekleyip göreceğiz bakalım bu film yumuşatılmış pornonun Ishtar'ı mı yoksa Dornan'ın Shame'i mi olacak.

Hollywood'daki ilk büyük projesinin yarattığı ilgi karşısında şunları söylüyor: "Her şey çok saçma." Daha sonra sessizliğe bürünüyor. "Sektörün işleyişi çok saçma." Ardından bir daha duraklıyor. "Sanırım aklımı kaçırabilirim." Ne çelişkidir ki Elli'nin setinden çıkıp doğruca The Fal'ın setine, Belfast'a gitmek kendisinin deyimiyle "Eve dönüş gibi hissettiriyor, hem de en güzel şekliyle."

Fakat bu iki işin karışımının - yani hem büyük bir stüdyo filminde rol almak hem de eleştirmenlerin gözdesi bir dizide olmak - kendisine iyi rollere seçilme ve bu konuda seçici olma fırsatı verdiği için minnet duyuyor. "Artık istediğim bir proje olmadığı sürece çalışmak zorunda değilim. Ard arda üç projede yer aldım. Bakalım onlar nasıl tepkiler alacaklar. Eğer karşıma rol almak isteyeceğim bir iş çıkmazsa o zaman golf oynamaya ve bebek bezi değiştirmeye devam ederim."
 

Çeviri: JamieDornanTR 
1. Kısım | 2. Kısım 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder