11 Şubat 2015 Çarşamba

Jamie Dornan'ın Flick and The City Röportajı

 

Film sonunda izleyicinin karşısına çıkıyor, senin için bu süreç nasıl geçti?

Jamie: Gerçekten de vahşi bir yolculuk olduğunu söyleyebilirim. Aslında şu an biraz tuhaf hissettiriyor çünkü film çekimleri 1 sene önce bitti, herkes hayatlarındaki başka şeylere odaklandı ve şimdi yeniden bu sürece geri dönmüş durumdayız. Aynı zamanda da çok heyecanlıyım çünkü 1 sene bir filmi beklemek için uzun bir zaman gibi geliyor, aynı şekilde hayranlar içinde uzun bir bekleme süresi ve sonunda onlara yapmaktan gurur duyduğumuz işi gösterecek olmak heyecan verici.

Basın toplantısındaki hayranlar filme gerçekten bayılmış durumdalar, bu konuda ne hissediyorsun?

Jamie: Harika hissettiriyor çünkü biz de bu filmi çekerken harika vakit geçirdik ve emeği geçen herkese, Sam'e, Dakota'ya, Erica'ya ve stüdyoya çok saygı duyuyorum. Yani bu filmin beğenilmeyi hak ettiğini düşünüyorum çünkü çoğu insan bu film için çok emek sarf etti, çok çalıştı. Ortaya çıkan işle gurur duyuyoruz, kitabı beyaz perdeye iyi uyarladığımızı düşünüyoruz ve insanlarında tepkilerinin olumlu yönde olması harika hissettiriyor. 

Herkes bu film konusunda çok tutkulu durumda. Senin için her şeyi doğru şekilde yapmak neden önemliydi? 

Jamie: Hayranlar bu filmi, hikayeyi ve kitapları çok seviyorlar. Onlar için her şeyi doğru yapmak istediğini hissediyorsun. Beklentilerini karşılamak istiyorsun. Çünkü şu ana kadar şahit olduklarımdan yola çıkarak söylüyorum, bu karakterlerin onların kalbinde gerçekten önemli yerleri var ve onlara istediklerini vermek istediğini hissediyorsun. 


Dakota Johnson ile birlikte çalışmak ve onunla bu tecrübeyi paylaşmak nasıldı?

Jamie: Dakota harika biri. Onunla seçmelerde tanıştığım ilk andan beri onun yanında gerçekten rahat hissediyorum, onun arkamda olduğunu hissediyorum. Tüm olayların gelişmesi, başrolü paylaşacağı aktörün filmden ayrılması vs. Dakota için gerçekten ilginç bir süreç olmuş olmalı çünkü Christian Grey gibi bir karakteri oynayacak rol arkadaşın ile aranda bir güven bağı olması gerekir ve o bir anda filmden ayrıldığında, yeni kişilerle tanışıyor ve bunun onun için gerçekten ilginç bir tecrübe olduğunu düşünüyorum ancak bunların üstesinden çok güzel şekilde geldi. O gerçekten komik biri, birbirimizi gülümsetebiliyoruz ve bana bu yolculukta eşlik eden kişinin Dakota olmasından dolayı çok mutluyum. Çünkü eğer başka birisi oynasaydı ve onunla ya da Dakota ile iyi anlaşamasaydık, her şey gerçekten çok zor olurdu. 

Filmde hayranların görmesi konusunda seni en çok heyecanlandıran şey nedir?

Jamie: Dürüst olmak gerekirse, filmin tamamını görmeleri konusunda çok heyecanlıyım çünkü bu film sadece seksten ibaret değil, bir çok unsur var. Elbette erotik bir film ancak aynı zamanda da bir aşk hikayesi. Bunu filmde olabildiğince ortaya çıkarmaya çalıştık ve insanların filmi izlerken erotik yanından etkilenmesini ancak aynı zamanda da bunun bir aşk hikayesi olduğunu sonuna kadar hissetmelerini istedik. 

Peki Sam Taylor Johnson'ı bu film için en uygun yönetmen yapan nedir?

Jamie: Sam'in bir tarzı, kendine özgü bir zarafeti ve tecrübesi var. Bu filmin onunkiler gibi emin ellerde olması ve altında yatanların anlaşılması gerekiyordu. Sam tüm öngörüleri ve çılgınlığı bloke ederek, ortaya harika bir iş çıkarma yeteneğine sahip. 

Çeviri: FiftyShadesofGreyTR

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder