28 Kasım 2013 Perşembe

Filmin Yapımcısı Dana Brunetti Zor Süreçlerden ve Filmin Senaryosundan Bahsediyor

Prodüksiyonu sadece birkaç hafta sonra başlayacak olan Grinin Elli Tonu filminin yapımcısı Dana Brunetti Collider.com'un muhabiri Steve ile bir araya geldi ve uzun bir röportaj gerçekleştirdi. Dana, bu röportaj esnasında Grinin Elli Tonu hakkında çok kapsamlı konuştu.

Hayranların kafasındaki en büyük kaygı, filmin oyuncu kadrosu olmuştur. Bu her popüler roman uyarlamalarında olur ama, Elli Ton hayranlarının tutkulu görüşleri çok yoğun olmuş. Başlangıçta Ben & Kate filminin yıldızı Dakota Johnson ve Sons of Anarchy filminin yıldızı Charlie Hunnam, Anastasia ve Christian ilan edilmişti ama, Hunnam projeyi bıraktı. Brunetti zor kadro seçimini değelendirdi ve oyunculuğa yeni başlayan, The Fall'ın yıldızı Jamie Dornan ile çalışmanın daha iyi olabileceğini anlattı:

"Oyuncu kadrosunda kim olursa olsun, insanlar bu konuda kızacaktı. Ve sonrasında, açıkçası seçtiğimiz oyuncu kadrosu da maalesef nihayete eremedi. Biz bir ölçüde, hayranların fikirlerini karşılamalı ve onları mutlu etmeliyiz. Ama onlar akıllarında bir başkasını canlandırıyorsa, her şeye rağmen onları mutlu edemezsiniz. Ve her zaman bilinmedik birini kullanırsak daha iyi olur diye düşünmüşümdür, böylece herkes onları keşfedebilir. Bence Jamie ve Dakota konusunda tam da bu durumdayız."

Ve bazı oyuncuların projeden korktuğu için teklifleri kabul etmediğini ekliyor:

"Bu projeyi gerçekten isteyen insanları bulmanız gerekir. Ve bu da oldukça zorlu bir süreçti çünkü pek çoğu bu projede yer almak istemedi. Ne yapmaları gerektiğini, onlara ne olacağını ya da neyin içine sürükleneceklerini kestiremiyorlardı; büyük bir yıldız olacak ama belirli şeylerle anılacaklardı. Kariyerlerinde bu projeyle yükselişe geçmek istemeyen, Grinin Elli Tonu filmlerini çekerken arada başka işler de yapmak isteyen bazı aktörler vardı."


James'in kitabının uyarlamasının zorluklarından bahsediyor:

"Her kitapta hayranların favori yerleri ya da önemli bölümler vardır. Bu yüzden kitapların damıtılması gerekir. Ve bunların hepsini 2 saatlik bir filme bağlamak da hiç kolay değil. Özellikle de bu kitapta... Çünkü Anastasia hakkında pek çok şeyi iç diyaloglardan yani İçindeki Tanrıça'nın konuşamalarından öğreniyoruz. Açıkçası İçindeki Tanrıça'yı aktaramayacağız çünkü o zaman film tamamen iç konuşmalardan ibaret bir şey olur. En büyük problem de bütün o iç konuşmaları, iç konuşma kullanmadan senaryoya nasıl akataracağımız konusuydu."

Son olarak, herkesin aklını kurcalayan bir diğer konu da Grinin Elli Tonu kitaplarındaki detaylı seks sahnelerinin filme ne kadar yansıtılacağıydı. Brunetti [yapımcı] filmin kesinlikle 16+ olacağını belirtiyor ama hayranları memnun etmek adına bazı fikirleri olduğunu da açıklıyor:

"16+ olacak ve açıkçası öyle olması da gerekiyor. Tabii bu sadece benim fikrim ve illa öyle olacak diye bir şey de söz konusu değil ama hep 16+ versiyonundan birkaç hafta sonra bir de 18+ versiyonunu vizyona sokmanın hoş bir şey olacağını düşünmüşümdür. Yine herkes gidip 16+ versiyonu izleyebilir ve sonrasında eğer tekrar izlemek isterlerse onlara bir de daha cesur olan bir 18+ versiyonunu sunmuş oluruz. Bu aynı zamanda film şirketi için de çok iyi bir şey çünkü o zaman gişeyi ikiye katlamış olurlar. Hayranlardan duyduğumuz kadarıyla onlar bu filmin cüretkar olmasını ve mümkün olduğu kadar kitaba sadık kalmasını istiyorlar. Biz de filmi belirli bir sınırda tutmak ama aynı zamanda hayranlara da istediklerini vermek istiyoruz."

Kaynak: Collider

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder